Sommarkonsert Väsen & Gyttring

SOMMARKONSERT
Söndagen 4 augusti kl 18.00
Konsert med Väsen och som förband Gyttring
Välkommen till Österundagården
Konsertbiljett 200 kr/vuxen och 100 kr/upp till 18 år
Förköp: Smsa Helena 0730-786572
Fika finns att köpa i pausen av bygdegårdsföreningen.
Arrangeras av Paddebo kulturförening, Österundagården, Studieförbundet Vuxenskolan. Med stöd från Enköpings kommun.

Väsen
Väsen, Mikael Marin och Olov Johansson har under 40 års intensivt samspel och turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att de i dag är unika i sitt slag. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.

Musiken är intensiv, dynamisk och fylld av humor. Med hjälp av stundens inspiration skapar de ett helt eget musikaliskt språk som i sitt tilltal är lika modernt som ålderdomligt. Med grunden fast förankrad i generationer av uppländsk spelmanstradition har de alltid blicken nyfiket fäst vid nya musikaliska mål.

På Väsens nya album ”Melliken” bjuds lyssnaren in till en färgstark och uttrycksfull värld där musiken från Olov Johansson och Mikael Marin går som en röd tråd genom generationerna. Här kommenteras traditionen av nya orginalkompositioner, och låtar efter Gustav Strutz, Melliken och Gustav Uggla får vingar och flyger igen. Med ett mörkt anslag på basviolan och violoncello da spallan tillsammans med de silvriga och övertonsrika nyckelharporna bildas en klang och ett samspel som är unikt i sin form. Med Melliken fortsätter Väsen sin musikaliska resa som pågått i snart fyra decennier. Fortfarande står glädjen och kärleken till musiken i centrum.

Gyttring
Gyttring har med stor kärlek och respekt tagit till sig folkmusiken och gjort den till sin egen. Med två starka röster ackompanjerat av en stabil musikalisk grund bjuder de på en musikalisk upplevelse som inte lämnar någon oberörd.

Gyttring spelar en blanding av svensk, irländsk och amerikansk folkmusik som de framför på en modern folkmusikinstrumentering med gitarrer, cittern, låtmandola, mandolin, banjo, flöjt, whistles och givetvis sång. De guidar publiken genom den låtskatt som är folkmusik och dyker gärna ned i historierna bakom historierna, allt med en stor portion humor.
Erika von Knorring – Sång, irländsk tvärflöjt, whistles
Patrik Midelf – Sång, cittern, gitarr, whistles
Robbin Ståhl – Låtmandola, mandolin, gitarr, sång

 

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *