Evenemang och kalendarium

FEBRUARI 2020

Julklappstips! Folkmusik med många ingredienser på självaste Skottdagskvällen. Detta blir helt klart en magisk kväll!

Lördagen 29 februari 2020 kl. 20.00 i Österundagården.
Serveringen öppnar i lilla salen kl. 18.30 och kommer även vara öppen i pausen.
Konsertentré: 150 kr/ 50 kr (under 20 år)
Biljettsläpp 29 november.
Biljetter säljs på Gestbloms bokhandel, Enköping samt Åsa Lansfors Lindblom 070-8796854 (boka och swisha).

I Kolonien får vi möta den nya generationens folkmusikvåg med de musikaliska rötterna i svensk folkmusik och med internationella influenser. Sedan debutalbumet som kom ut 2012 har de etablerat sig som en självklar och framträdande del på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.

Ett familjeband

Folkmusikgruppen Kolonien

Kolonien består av bröderna Arvid och Erik Rask samt kusinen Anna Möller och Mischa Grind.

Kolonien har med den svenska folkmusiken som grund ständigt brutit ny mark. Under en turné på Zanzibar fann bandet den karaktäristiska ljudbild som de successivt gjort till sin. Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans, och består av bröderna Arvid och Erik Rask samt kusinen Anna Möller och Mischa Grind.

Intresse för samhället
De startade redan i tonåren – då som protestsångare i den svenska miljörörelsen. Det gemensamma intresset för samhället och politiken har behållit sin centrala plats i musiken. Många turnéer, ytterligare ett framgångsrikt album samt flertalet spännande samarbeten med såväl svenska och internationella artister har etablerat Kolonien som ett av de mest framträdande banden av den nya generationens folkmusikvåg.

Arrangör
Arrangeras i samarbete med Paddebo kulturförening, Österundagården, Enköpings kommun och Musik i Uppland.

Har du/ni någon kulturidé som du/ni vill testa? Varför inte ta hjälp av Paddebo kulturförening! Hör av dig till Helena 0730-786572