Evenemang och kalendarium

2020
FEBRUARI
Folk- och världsmusik med många ingredienser på självaste Skottdagskvällen. Detta blir helt klart en magisk konsertkväll med Kolonien och dessutom god mat!

Lördagen 29 februari 2020 kl. 20.00 i Österundagården.
Servering av mat öppnar 18.30.

Vi tänker oss en stående konsert, men stolar finns självklart om du behöver.
Konsertentré: 150 kr/ 50 kr (under 20 år)
Biljetter säljs på Gestbloms bokhandel, Enköping samt Åsa Lansfors Lindblom 070-8796854 (boka först genom sms/ring och när du fått bekräftat från Åsa att det finns biljetter -swisha).

Matserveringen öppnar i lilla salen kl. 18.30.
-Härlagade smårätter och delikatesser från bygden. Dryck, kaffe/te och något sött ingår. Säg till om specialkost!
Matkostnad: 150 kr/50 kr (under 16 år).
Förbeställ mat hos Åsa  Lansfors Lindblom 070-8796854 (förbeställ först genom sms/ring och när du fått bekräftat från Åsa att det finns plats -swisha).

I Kolonien får vi möta den nya generationens folkmusikvåg med de musikaliska rötterna i svensk folkmusik och med internationella influenser. Sedan debutalbumet som kom ut 2012 har de etablerat sig som en självklar och framträdande del på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.

Ett familjeband

Folkmusikgruppen Kolonien

Kolonien består av bröderna Arvid och Erik Rask samt kusinen Anna Möller och Mischa Grind.

Kolonien har med den svenska folkmusiken som grund ständigt brutit ny mark. Under en turné på Zanzibar fann bandet den karaktäristiska ljudbild som de successivt gjort till sin. Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans, och består av bröderna Arvid och Erik Rask samt kusinen Anna Möller och Mischa Grind.

Intresse för samhället
De startade redan i tonåren – då som protestsångare i den svenska miljörörelsen. Det gemensamma intresset för samhället och politiken har behållit sin centrala plats i musiken. Många turnéer, ytterligare ett framgångsrikt album samt flertalet spännande samarbeten med såväl svenska och internationella artister har etablerat Kolonien som ett av de mest framträdande banden av den nya generationens folkmusikvåg.

Arrangör
Arrangeras i samarbete med Paddebo kulturförening, Österundagården, Enköpings kommun och Musik i Uppland.

APRIL
Annandagpåsk måndagen 13 april kl 14.00.
Musikteatern Nils Ferlin och Klarabohemerna gästar oss i Österundagården. Daniel Scherp och Kalle Källman ger sin alldeles nya föreställning. I pausen bjuder vi på fika. Fri entré, men du behöver boka din plats hos Helena 0730-786572. Säg till om specialkost. Varmt välkomna!
Samarrangeras med Österundagårdens Träffpunkt. Med kulturbidrag från Enköpings kommun.

 

 

 

 

 

MAJ
Lördagen 2 Maj kl 10.30
Vårutflykt till Pukbergsgrottan för alla åldrar.
Vi ses på parkeringen mellan Hammarby och Åloppe. Vi fixar lite på stigen (ca 1,5 km) och utforskar grottorna när vi kommer fram. ta med ficklampa/pannlampa och egen matsäck (ej grillning). Vi bjuder på gobullar. Anmälan och frågor till Helena 0730-786572 eller

 

 

 

 

 

 

 

AUGUSTI
1-9 augusti satirutställningen Vässa Pennan-satirteckningar på turné över hela Sverige
Nu kommer den till Österundagården! 
En illustrationskonstutställning med EWK och samtida satirtecknare för demokrati och yttrandefrihet.
Programmet kommer fyllas på.
Lördagen 1 augusti kl 18.00 Invigning av utställningsveckan med utställningen -Vässa pennan, stand up med Britt Wimarsson och lättare förtäring. Entré inkl. mat 100 kr. Förköp hos Helena 0730-786572
Söndagen 2 augusti kl 11-17 Utställningsöppet och Rebusrundan. Lös rebusar både för barn och vuxna. Se utställningen, fika och rita dina egna teckningar. Även liten marknad och loppis.
En del av Fjärdhundralands rebusrunda.
Söndagen 9 augusti kl 11-17 Utställningsöppet och Rebusrundan. Lös rebusar både för barn och vuxna. Se utställningen, fika och rita dina egna teckningar. Även liten marknad och loppis.
En del av Fjärdhundralands rebusrunda.

Arrangeras av Österundagården, Bygdegårdarnas Riksförbund, Paddebo kulturförening och Fjärdhundraland

 

 

 

 

 

 

Har du/ni någon kulturidé som du/ni vill testa? Varför inte ta hjälp av Paddebo kulturförening! Hör av dig till Helena 0730-786572