Så mycket härlig kultur!

Så har vi genomfört vår första Paddebo kulturhelg som pågick torsdagen 17- söndagen 20 januari. Men vi smygstartade redan på onsdagskvällen då vi mötte upp de 8 ungdomarna från Dugateatern på Farmor Elsas B&B i Altuna. De kom i värsta snöfallet från Köping, så Paddebo kultursoppor (Niklas indiska soppa samt potatis & purjolökssoppa) smakade riktigt bra och Helenas efterföljande äppelpaj. Sen sov de gott hos Farmor Elsas.

Torsdagen inleddes i Kyrkans Hus i Fjärdhundra med den fantasifulla  och härliga musikteatern ”En saga som inte som är som andra” med Åsa, Marie och Hans-Ove med musik och sånger från Bo Linde. Musikstilen Romanser fick barnen och deras medföljande lära känna medan de följde den spännande sagan där prinsessan räddade prinsen. Ett fint samarbete mellan oss,  musikerna och Fjärdhundra församling.

På eftermiddagen var det de äldre på Gläntan omsorgsboende och folk från bygden som fick avnjuta ”Leva på tvären” av Dugateatern från Göteborg. De framförde Allan Edwalls visor och texter och berättade om hans liv. ”Underbart famfört, tack” skrev en äldre herre som hälsning till gruppen och vi kan bara hålla med! Även detta i ett fint samarbete med Träffpunkt Gläntan, som bjöd på kaffe och kaka efter föreställningen.

På lördagen var vi med konstnärerna i Österundagården, som hängde utställningen till söndagen. Äppelpaj och fika bjöds det även på.

Final med konsert med Good Harvest på söndagseftermiddagen och vilken avslutning på Paddebo kulturhelg! Så njutbar och vacker musik ni skapar Good Harvest. Och på det en uttrycksfull och sinnlig konstutställning med fotografier av Dema och Nina och konsthantverkstavlor av Sohair. Konstnären och mentorn Maher berättade om konstprojektet i Enköping. Med hembakat fika och goda samtal avrundade vi denna varma stund. I samarbete med Paddebo kulturförening, Österundagården, Enköpings kommun och Musik i Uppland.

Tack alla, denna kulturhelg gjorde vi tillsammans❣️🎤🏵🎸👍🏽🎨🧁🎉🌟☕️❣️

 

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *